Midsommar- torsdag!

Oj, snart har en hel vecka gått och jag har inte haft lust eller tid att blogga.

Midsommar ute hos mor var mycket trevligt med god mat och tur med vädret...

                  
Kusinerna kikar på                          Mums....                      Mums....                  Mums, vad det käkades i timmar
uppvisning vid Tovastugan.


        
Till bords....                                    Skål.....                               Mammis....                           Bästa kompis kusin..



        
Dans kring stången..                Dags för kvällsdopp...                      skepp ohoj...                       Ro på, hej och hå...



Sedan så har dagarna lunkat på. Vi har målat om härhemma...vitt i vardagsrummet, för nästa vecka kommer soffan :o)
Jag har målat alla dörrfoder och dörrkarmar...och vi har målat tegelväggen vit...bilder kommer på före och efter!

Idag torsdag ska vi ha tvättstugan och packa inför semestern i morgon.
För i morgon drar vi först till svärföräldrarna i Katrineholm, där ska vi montera in en ny fläkt i bilen som pajjat. Man måste ju bara ha AC. Vi ska också passa på att hälsa på bekanta där. Sedan blir det middag och vi sover över hos svärisarna.

Tidigt lördag morgon typ vid 6- tiden åker vi ner till skara och ska vara där i 2 dagar. Sova en dag i campingstuga och 2 dagars inträde till sommarland. 



På söndag kvällen drar vi vidare till Värnamo och High Chaparall. Där sover vi 2 dagar...där e det ju såå kul!




Bilder från semestern kommer nästa vecka vid hemkomst. Ha det så bra allihopa!

KRAMAR..

Glad midsommar!

 GLAD MIDSOMMAR TILL ER ALLA, HOPPAS NI FÅR EN TREVLIG DAG!



      I dag är det också årsdagen då polisen Fredrik Widén blev skjuten och avled. Sänder en tanke till hans familj och vänner.

Städryck!

Ja idag fick Marcus och jag ärslet ur vagnen. Jag tok städar köket. Tagit ut alla kylskåpsgrejjer och stängt av så att man kan städa ur det sedan. Jag tvättar, städar och rensar ur alla luckor och lådor...skrubba skrubba skrubba. Nu tar jag en liten paus för kika lite på bästa åren på tv...min serie!

Marcus och Wille är iväg och köper målarfärg i stora lass...idag ska det målas om i vardagsrummet. Bara 2 veckor till vår nya soffa kommer...snygg va? ...Fast våran är ljus ljus beige. Där ska hela familjen ligga och lata, plats får vi alla nu!

Klicka för att se nästa bild
Efter städ och målning ska vi åka och handla. Jag ska baka 2 pajer till i morgon och köpa lite annat inför midsommar som skall firas hos mamma. I kväll ska jag nog inviga mitt fina nya strykjärn..gud så skönt med ny och bra i kvalité.

So long...

Överraskning!

I går städade jag min garderob. Jösses vad kläder jag rensade ut som jag inte kan ha för tillfället. Bara onödigt att de tar plats i garderoben, blir bara stökigt och trångt. Det blev nästan eko i garderoben när det var klart! Då nämnde jag till Marcus att jag har så himla mycket stryktvätt och vårat strykjärn är så uruselt. Jag tycker det är kul att stryka, framför tv:n helst.

Då åker han i väg en stund sen kommer han hem med paket till både mig och Wille....

 Ett Guitar Hero 3 till Willle....

 Ett jätte fint strykjärn till mig med keramik- platta och inbyggd avstängning (behövs ;-) m.m.

Tack Älskling, och Pappa från Wille. När William öppnade sitt paket som det stod till min fina son på....så skerk han och sprang runt i hela lägenheten....han var chockad ett bra tag...Han hade ju önskat sig det i julklapp och dit är det ju ett bra tag. Sen var det spelning av hela kvällen...och snacka om talang ungen har...är mycket imponerad!

          

Han gav oss biljetter och ordnade rockkonsert...han klädde sig i slitna svarta jeans och svart tröja, gjorde tatueringar och fixade tuppkam frilla...hi hi så söt och det var jätte bra konserter Wille, tack så mycket, vi är så stolta över våran stjärna ♥


Ingen motivation!

Denna vecka hittills har jag vart supertrött. Blir så irriterad, för det är så mycket jag vill göra men orkar inte ta tag i.
Är också lätt irriterad på saker och ligger och bekymrar mig så jag inte kan sova.

Var hos sjukgymnasten i måndags morse, skönt men lite jobbigt. Wille var med och var sååå duktig och satt tyst och still och titta på.

Han har sommarlov nu och jag får ångest med vad vi ska hitta på varje dag...man vill ju att han ska ha det roligt. Nu får det förbannade sommarvädret komma tillbakas så att man kan åka till ett bad och lägga sig i alla fall.

Troligtvis ska vi åka till busfabriken i Norrköping i morgon torsdag,  just där har vi aldrig vart. Fia en kompis till mig är leksugen och vill hänga på...bra för det är ju ínte så att jag direkt är fit för att springa runt och klättra och så även om jag skulle vilja.
Känner mig ganska klumpig  nu med denna mage och foglossningen är ju f*n så besvärande. Nu vill jag att tiden ska gå fort, men samtidigt får jag prestationsångest då för det är saker som måste fixas innan vi tre blir fyra!

So long...


Vad e' det för dag? E' det en vanlig dag?

NEJ, DET ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR DET ÄR BÄSTA ELWINS FÖDELSEDAG....HURRA HURRA HURRA!!!!



GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN VÅR ÄLSKADE ELWIN....VI ÄLSKAR DIG, PUSS FRÅN MOSTER IA, MARCUS OCH KUSIN WILLE...OCH KUSIN BEBBEN I MAGEN!!




Helgen!

Först på fredag förmiddag så var vi vid vallarna och såg Willes avslutning. Alla kommunens skolor årskurs 0-6 tågar in vid slottet med sin skola med skylt och flagga. Det var jätte fint och solen strålade. Vi hade picknickkorg som vi intog efter festligheterna som bestod av olika tal, diktläsning från barnen, sånger m.m. Verkligen lyckat!

    
Willes skola...                           Wille i brun skjorta                   Wille viftar med flagga         Picknick...

 Marcus och en tjockis                    

Senare på fredagen, närmare bestämt kl två tog min lilla syster Steffanie studenten! Hon var jätte fin och vi hade verkligen tur med vädret hela dagen trots alla väder prognoser som hävdade motsatsen.

    
Väntar på utspringet               var e hon?                                  Där e hon, Kramizar!         Hänger på en groda.

   
      Tre systrar...                           Jag & steffanie...             Mamma & steffanie!             Steffs pojkvän Fredde
                                                                                                                                                    tog också studenten!


  
                                                                                            

Sen var det dags för den traditionella kortegen...

    
Steffs klass lastbil...                       Party, party!                        Vi har tagit studenten!            Freddes klass lastbil..          


  Skååååål!

Efter kortegen fick Steff åka motorcykel hem med Marcus till sjösa där kvällens festligheter väntade med massor av god mat!

    
Förätt....mums!                   Grill förberedelse.                  Grillmästarn är i gång.             Presentöppning. 

        
 En klocka från oss...           Vad kan det vara?           En kuvertväska                 Presentkort från       
                                                                                             till balen fr oss.                 Gina Tricot fr oss


        
        Överraskad för att hon fick presentkort på körkort av
                        Lennart och mamma...kraaaaam!


 

 
   En mycket trevlig och lyckad dag!
Efterrätt.....                    Guuud var ska man börja           Student på tronen...

lördagen var man seg som tusan, kände mig bakfull trots noll intag av alkohol så klart! Det vart lite frukost sen skulle vi hämta vår bil ute hos mamma. Körde nämligen hem från fredagen i syster bellas bil då jag skjutsade hem dem på natten...så klart man ställer upp när man numer är den ända som inte dricker...
Väl hos mamma så åt vi rester till lunch sen var det dags att hämta upp syster steff och fredrik i stan för att skjutsa dem till katrineholm där de skulle hämta balkläder inför söndagens studentbal på Nynäs slott! Marcus familj är nära bekant med en mycket duktig sömmerska. Mycket fina kläder...syster mådde inte så bra denna dag, kände sig hängig att det möjligtvis var någon förkylning på gång...hem och kurera sig därefter inför söndagen och därmed basta!

Söndag och dags för balen...Steffanie kom till mig klockan 11 på förmiddagen, vi ska ner och leta smycken i sista minuten till balen. Bronsfärgat måste det vara för att det skall passa klänningen. När vi komer ner till stan så öppnar ingen affär förrän kl 12...dumma dumma, vad irriterad jag blir på denna stad i bland...grrrr!  Marcus ,Wille Steff och jag satte oss på café latte och intog en fika i väntan på öppning.
Sen skickade vi hem Marcus för att hämta videokameran som vi glömt....och vi andra tre sprang runt och leta och leta. varför har ingen några bronssmycken??? Tillslut så hittade vi smycken som vi vart nöjda med....

Sen var det bara att fara hem till syster Bella där det skulle hållas kalas för lille Elwin som fyller 3 år! kl 14.00.
Bella sminkade steffanie inför balen och jag gjorde hennes hår. Håret tog lite tid eftersom det skulle sättas i löshår och lockas m.m. Såg inte så mycket av gästerna på kalaset men man hörde innefrån att det lektes och hade trevlugt. Elwin fick massor av fina presenter, en sparkcyckel ifrån oss, en rolig stor fotboll från steffanie och Fredde, ett elefanttält från Lennart och mamma och en mycket populär studsmatta som vänner hade gått ihop och köpt. Ett jätte fint och gott fika bord frestades också...

    
Presentöppning...                Vad kan det vara?                      Sätta ihop studsen...         Hoppelihopp....               


  Lekar med bl.a fotboll...

Sen vid kl 16.00 var de klara....mycket fina!

     

Marcus och jag åkte efter dem till Nynässlott och filmade och tog kort! Det blev en underbar dag för dem på slottet...

På kvällen för oss blev det en välförtjänt pizza och marängsviss med jordgubbar....sen zzzzzzzz!



Onsdag!

Jaha, grattis Sverige till 2-0.   Kollade inte, är inte ett dugg intresserad men det gick inte undvika resultatet på löpsedlarna idag.

I går var det jätte trevligt på förskolefesten. Det börjades med sång från barnen, de hade valt ut låtar som de lärt sig under året...man blir ju tårögd! ♥
Sen åt vi matsäck ute i gräset på filt, vi trotsade blåsten...gudarna ska veta att det blåååste i går. Och sen avslutades det med en tipspromenad och alla barnen fick glass som pris. Mycket mysig kväll...

Idag var det friluftsdag i skolan med matsäck igen. De tillbringade dagen på kråkberget där barnen fick leka med vad de ville. De var brännboll, fotboll och kojbygge i skogen...en bra dag tycker Wille.

I morgon är det sista dagen i skolan...sen är det avslutning på fredag och lilla systers student. Så då blir det fullt upp.
På söndag är det systersons 3 -års kalas och lilla systers bal.  Fullspäckad helg blir det...

I morgon ska jag klippa mig, fixa student present, födelsedagspresent, present till fritids fröknarna...pust!

Men något kul är att vi köpt både vagn (bugaboo) och bilbarnstol (IZI sleep). Vagnen valde jag i svart och beige, köpte också till sommarsuflett med UV skydd, parasoll och terränghjul.  Bilbarnstolen är i märket IZI sleep och är svart och beige och lite moss grönt i. Super snygg. Ska köpa adapter till så går bilstolen att fästa på vagnen. Marcus vill även ha en mugghållare...kaffeman som han är.

Nu ska sonen i säng....zzzzz

Sen blir det lite vuxen tid...gostajm med mannen min.

Bye

Vad e nu detta för väder?

Mulet? Det var länge sedan det var det...lite svalkande skönt faktiskt men nu börjar man bli orolig inför avslutning och student. Hur kul är det om det regnar? Ok om det är mulet men inget regn tack!

I dag ska jag till läkaren igen. Foglossningen har blivit så mycket värre för varje dag som går. Super tråkigt :o(
Var hos barnmorskan igår på rutinkontroll, allt var bara bra. Jag fick senapsfrö i öronen (akupunktur). Kan inte säga att det hjälper tyvärr. Va även på vattengympa men inte heller där så var det något vidare skönt längre, men ett måste.

I kväll är det förskolefest. Man ska ha med sig picknickkorg och Wille har bestämt pastasallad, dressing och bröd. Sen så klart något gott fika bröd och kaffe/festis. Det ska bli mycket trevligt. Hoppas det klarnar upp lite bara...

//tjingeling


Sagostigen!

Det var jätte mysigt att gå där på sagostigen. Man kom fram till alla sagors hus som man kunde kika in i. Det var en slingrig stig genom skog och i bland passerade man får och kossor, getter etc. Det fanns också en lekpark med diverse saker där William roade sig en bra stund medans en annan tog igen sig lite. Vi avslutade med en varsin glass!

           
En jätte...                          Bockarna bruses bro...                     Söta får...                         Kossa mu....

          
Klapp, klapp...                     Studsmatta e kul...                     En karusel som Marcus              Paus...
                                                                                                      Fick trampa igång...           

           
Radiobil...                                    Hoppborg...                        Dressin kärra... 

Helgen...

I fredags på nationaldagen  gick vi på bio, såg indiana jones. Den var ok, indy e ju alltid indy. Men det är mysigt att gå på bio, trots att så mycket går att ladda ned i dag. Popcornlukten och bioljudet e ju mysigt.

I lördags var vi på dop. Malin och Lars döpte sin lilla Melvin. Dopet hölls i Lars föräldrars trädgård, så enormt mysigt var det. Han döptes bland syrenbuskar i skuggan, och efteråt bjöds det på en massa god plockmat och dricka och sen doptårta. Det som var mycket uppskattat hos barnen är att de fanns en pool som de badade i direkt efter maten och ända tills hemgång. Mycket avslappnat och trevligt var det. Tack så mycket Malin & Lars :o)

       
Får sin välsignelse...           Vattenbad (inte populärt)                        Nydöpt!                              Går runt och hälsar....

     
Syster Lina & Malin              Föräldrana och gudmor               Våran present till Melvin!
                                                      och gudfadrarna.

På kvällen på lördag grillade vi vildsvinsfile med potatisgratäng till, supergott.
Jag har också klippt lillesyrran....

  

Annars och där emmelen så har det vart mycket solande och poolbad. Jag blir riktigt seg i kolan av denna värme. Men nu ska man inte klaga, de spår regn från och med onsdag och över hela student och skolavslutning. Nu gäller det att be till vädergudarna att de skall vara barmhärtiga....

Nu ska vi iväg till sagostigen som ligger någonstans vid Flen. Sen blir det middag hos svärföräldrana. Marcus ska köra hem motorcykeln därifrån. Han har lovat att köra steff från studenten på den.

Dessutom ska vi filma på hennes bal när hon e fin i sin klänning som vi ska hämta i katrineholm på lördag hos Ana, skräddaren vi känner. Det e bra med kontakter...

Over and out...



Min älskade lilla syster fyller 19 år idag 5/6-08!

Grattis Steffis på din dag! Hoppas du får det kul idag med alla tjejkompisar...Så firas du rejält i samband med din student så som du planerat. Kram från oss alla...stora syster, Marcus, Wille, bebben och Mini- prinz. ♥

                                                                                         
                                                                                                                                                                                                                              


Söndag!

Sov så länge som vi ville i dag. Det blev till halv tio. Sen åt vi en härlig ägg frukost. Sen var det bara att göra sig i ordning för vi skulle vara i Oxelösund hos en arbetskamrat till Marcus kl 12 och fika. De bjöd på en jätte god rabarberpaj med vaniljvisp till. Hans sambo är också gravid och de skall få sitt barn genom ett planerat kejsarsnitt den 12 juni. Tänk, de vet att om exakt 11 dagar kl någonting så håller jag mitt barn i famnen. Ett jätte lycka till...
Något som också var roligt är att hon och jag känner båda Helena (som också är gravid), så vi ska sammanstråla senare när vi är mammalediga och dra barnvagn ihop...kul :o).

Efter det så åkte vi och käka glass på Surprice. Jag är f*n beroende av den glassen. Finns det godare?? När vi sitter där utanför ser jag tyget jag ska klä om mina tavlor med i OD:S skyltfönster. YES!!
Sen gick vi på stan. Det blev 4 t-shirts  och en kortärmad skjorta till Marcus (behövdes verkligen) och 2 shorts och 2 linnen till Wille. Jag köpte 2 linnen, en trekvartsärms tröja, och en snygg beige kofta på Gina Tricot. Mycket nöjda med shoppingen :o).

Sen blev det poolen igen...det e bara sååå varmt ute nu och senare en mýcket god grill middag.

Nu ska vi se en film och jag ska äta jordgubbar...fortfarande en av mina nojjor!

Tjingeling...


RSS 2.0